Thursday, April 7, 2011

ini berita yang aku baru baca!!!

Terkini: Kak Wan Azizah sedang cari Jam Omega Anwar di HK ???

Jatuh kasihan pun ada dengan Kak Wan ni. Sejak minggu lalu, ada dua orang mamat PKR Pusat yang diarah pergi ke Hong Kong untuk mencari replika yang ‘sejibik’ sama dengan jam tangan Omega yang abang Nuar ada. Cemas.

Nak jadi cerita; yang dihantar pun bukan cekap sangat bab jam. Huru hara nak cari jam yang sama. Masalahnya, jam tersebut adalah special edition yang dipunyai oleh Kerajaan Arab Saudi. Special arrangement. State gifts. Bukannya jual lambak.

Memang susah nak cari design yang betul-betul sama. Kecemasan Kak Wan dalam wawancara semalam kita boleh faham. Ini soal reputasi keluarga. Tengok air muka Kak Wan pun kita tahu; Omega tu memang tak ada dalam tangan Kak Wan. Kak Wan nak beritahu: budak dia belum balik dari Hong Kong!

Apa options? Antara option yang ada, adalah menulis dan meminta design sama daripada Kerajaan Arab Saudi. Tapi, Kak Wan tahu bahawa ini boleh jadi backfire. Hubungan Rosmah Mansor dengan Kerajaan Arab Saudi adalah luarbiasa. Kak Wan takut ter’kantoi’ dengan Rosmah. Hancur lagi.

Kak Wan dikatakan nak bawa replika ini ke Sarawak. Tak sempat. Masih belum dapat replika yang sama. Usaha dah dibuat. Kak Wan terpaksa akur dengan arahan Anwar; bahawa jam ini akan memenangi beberapa seat Melayu di Sarawak. Malahan, kawasan Beting Maro adalah tempat pertama yang dibuat ‘upacara mempersembah jam replika’ jam Omega oleh Kak Wan dan Anwar. 16hb – Beting Maro jadi MILIK PAS!!!

Kak Wan perlu diberitahu bahawa setiap jam mahal ada ‘serial number’. Ini bukan boleh di engraved sesuka hati. Nampak sangat. Yang lebih penting; Kak Wan pun tak ingat ‘serial number’ yang ada di belakang jam tersebut. Kalau salah nombor? Kantoi lagi.

Kak Wan masih menunggu ‘design’ asal. Dalam faks yang terakhir; ada beberapa butik Omega di Hong Kong yang dikatakan dapat membantu. Dua tempat yang dikatakan sedang dihuni oleh dua orang ‘ejen’ PKR ini adalah seperti berikut:-

Emperor Watch & Jewellery (H.K.)
Tsimshatsui

OMEGA Boutique Hong Kong Mansion
Causeway Bay

Kak Wan nak buat ‘upset’ dengan bawa replika Jam. Habis tu yang ada dengan PDRM; siapa punya? Boleh kita bandingkan ‘serial number’?

Dari sumber boleh di percayai..

No comments:

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA
dari airmata , darah dan keringat melayu

LS8 SOKONG

LS8 SOKONG

RACIST dan perlu di BOIKOT

RACIST dan perlu di BOIKOT

FEEDJIT Live Traffic Feed

lihatlah DUNIA

amieiedaLUV

semalam...aku mengenalimu....
kemudian...aku terpaut padamu....
kelmarin...cinta ini bersatu....
dan KINI...aku terus menyayangimu...
dan ESOK...akan terus menyayangimu...
hingga AKHIR WAKTU...