Tuesday, February 8, 2011

AGENDA BUMIPUTERA PERLU DILUPAKAN - ideas

tadi aku layan AWANI, punya la berbunga hati bila diberitahu yang sebuah team pemikir daripada malaysia di iktiraf terbaik di ASIA dan ke18 terbaik dunia...peh!!!nama team pemikir nih ideas malaysia.

CEO nya orang melayu kita WAN SAIFUL WAN JAN. Mungkin sbb dapat pengiktirafan dia di jemput ke awani, OK la tuh...PENGIKTIRAFAN...tetapi yang dikesali bila

wan saiful secara terbuka membuat KENYATAAN bahawa AGENDA BUMIPUTERA PERLU DILUPAKAN dan TAK SETUJU PM DS NAJIB dan TPM TS MUHYIDDIN LANCARKAN "TERAJU"... kerana katanya TERAJU lari jauh daripada agenda ETP. menurut wan saiful lagi kerajaan terikut-ikut dengan PERKASA dalam penubuhan TERAJU.

yang bestnya kalau tgk berita awani macam ada kronologi yang tersusun

1. NAJIB RASMIKAN TERAJU
2. ideas di iktiraf pemikir terbaik ASIA
3. azmin umum dasar ekonomi PR (not surely 100% dasar apa)

mcm ada connection!!!!

tahniah IDEAS tetapi tolong pikir sama kumpulan bangsa paling perlu diteraju masih lagi BUMIPUTERA.

wan saiful juga tak setuju penglibatan KERAJAAN dalam FELDA kerana ideas percaya KERAJAAN tak boleh terlibat dalam perniagaan (KAPITALISME). FELDA tak boleh BN@PR gunakan sebagai tujuan politik. kalau FELDA di pengaruhi KERAJAAN maka ia terdedah kepada kronisme dan rasuah....

kamu melayu aku melayu...KITA BUMI, apa salahkah kerajaan tolong BUMI wan? harap ideas boleh buat kenyataan ini di ideas.org.my samada ia pendapat wan atau ideas?

kesian melayu, kesian bumi....PERLEMBAGAAN mcm disampahkan oleh pemikir terbaik ASIA!!!!


10 comments:

Pejuang Bangsa said...

menarik artikel bro ...


Wan Saiful Wan jan ini kalau ikut kepala otak dia punya pemikiran ..rosak habis anak2 muda orang Melayu ..

tetapi dengar kata dia ini pegawai kepada pemimpin besar BN di Johor .. otak pemikiran PKR tetapi jadi pegawai khas pemimpin BN ????

MALAYSIAN UNITED said...

Salam.. mohon jasa baik tuan untuk link kan blog kami di dalam blog tuan...
www.malaysianutd.blogspot.com
TQ

Melayu Pasir Gudang said...

Inilah di antara berapa banyak melayu muda yang sudah lupa daratan, mereka ini TERLALU LIBERAL....golongan inilah juga yang akan menghapuskan bangsa Melayu, golongan ini juga menganggap 1 Malaysia itu perlu di terjemahkan sebagai Malaysia Malaysian. apa nak heran pengiktirafan dari kuasa asing, mereka membuat pengiktirafan kepada badan-badan yang mengikut acuan (garis panduan) mereka...ata de hal.

malayaraya said...

melayu dah pandai.. jadi macam ni pulak. haishh

makin pupus pulak cerdik melayu yang sayang melayu..

amieiezam said...

PB,
mcm tui lah mereka...mentang2 dah jadi CEO...kesian bumi di BUMI malaysia.

MU,
terima kasih singgah INSYAALLAH

MPG,
tak der hal DERRRRR... cuma saya lihat cara WAN bercakap mcm sedikit bongkak dan membelakangkan perlembagaan...


malayaraya,
betul tu yop...

Anonymous said...

Kalau betul mangkok ni pegawai kepada pemimpin besar BN Johor, sepatutnya pengkhianat orang melayu ni dipecat serta merta.

Anonymous said...

keturunan mana wan saipul nih? nanti dia x akan ada anak/cucu/cicit ke??? grrrr.... :-(

Anonymous said...

Mangkuk hayun punya melayu..dulu macam la dia tak sekolah kt sekolah kerajaan..sure sekolah melayu kan dulu..habis tu yg nk kutuk dasar melayu bila dh hidup senang apa kes mamat nie..esok kalau engko tiba2 hidup susah...tak ada orang melayu nk tolong ko baru la ko tau langit tu tinggi ke rendah...pegi mampus la org TANGGANG mcm nie..kalau JIRAN aku..dh kena telor busuk dh kt muka mamat nie...BARUA KOMUNIS

Anonymous said...

bagi la kat dia jawatan CEO tu..mesti setuju 100%..dah tak bunyi lagi nanti.

soldier said...

Wan Saiful ni mcm Anwar gak..Die bkn BUMI..Die Keturunan anjing kot...

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA
dari airmata , darah dan keringat melayu

LS8 SOKONG

LS8 SOKONG

RACIST dan perlu di BOIKOT

RACIST dan perlu di BOIKOT

FEEDJIT Live Traffic Feed

lihatlah DUNIA

amieiedaLUV

semalam...aku mengenalimu....
kemudian...aku terpaut padamu....
kelmarin...cinta ini bersatu....
dan KINI...aku terus menyayangimu...
dan ESOK...akan terus menyayangimu...
hingga AKHIR WAKTU...