Tuesday, January 8, 2008

awal muharam

happy new year dah sudah....ramai yang "tak sabor" menunggu HNY tiap2 tahun... Sambutan pun melebih-lebih....walaupun kerajaan dah mula menyambutnya secara sederhana tapi yang swasta nih pulak yang melampau-lampau...takpalah, hak masing-masing...bukan tak boleh nak adakan sambutan tapi biorlah berpada!!!!
awal muharam dah pun menjengah...tapi masih ada yang tak tau...tak percaya tanya la secara rambang...aku pun miss jugak tahun hijrah ke berapa...belek paper baru tau 1428H...so esok 1429H. bulan hijrah pun kalau tanya secara terus tobat tak tau...kecuali nyanyi semula lagu raihan tuh pun berkerut dahi...ntah ye tah tidak.....
satu aku rasa sikit bangga...rasanya dah tahun ke 3 di tv ada dihebahkan sambutan peringkat kerajaan di sambut di masjid putrajaya untuk bacaan yassin dan tahlil...alhamdulillah tapi sapa yang datang agaknya....bagi kaum marhain nih...insyaallah moh kita ke masjid dan surau ada sambutanya....doa lah kita semoga panjang umur, murah rezeki,tenang,bahagia dan kejayaan untuk tahun 1429H dan 2008...insyaallah

2 comments:

saada_ta said...

tergelak pun ada jg sbb sama tone je abah bagi ceramah....mujuq x ngantuk sbb suara abah kuat gak...hehehehe..tgh abah bagi ceramah tu,ada la tone mesej abah masuk...haha...ustaz moden sekarang ni...everyting pantas....><1minit kemudian...bunyi..."Anak lah ayam...".tu yg rasa nk tergelak dalam diam-diam tu...

saada_ta said...

sambutan awal muharam di sini (surau al-marjan,PPR)meriah gak.abah bagi ceramah sementara us.zahir nk mai..abh bg ceramah, tone nya = ja..mujuq x ngantuk sbb suara abah kuat gak...hehehe..tgh abah bagi ceramah tu,ada la tone mesej abah masuk...haha...ustaz moden sekarang ni...everyting pantas....><1minit kemudian...bunyi..."Anak lah ayam...".tu yg rasa nk tergelak dalam diam-diam tu...lps ceramah tu, ada jamuan n pertunjukan nasyid kanak2...nk minum order d gerai tepi surau...dasyat gak pengerusi penduduk PPR ni belanja penduduk d sini...alhamdulillah,reziki...rezeki...

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA
dari airmata , darah dan keringat melayu

LS8 SOKONG

LS8 SOKONG

RACIST dan perlu di BOIKOT

RACIST dan perlu di BOIKOT

FEEDJIT Live Traffic Feed

lihatlah DUNIA

amieiedaLUV

semalam...aku mengenalimu....
kemudian...aku terpaut padamu....
kelmarin...cinta ini bersatu....
dan KINI...aku terus menyayangimu...
dan ESOK...akan terus menyayangimu...
hingga AKHIR WAKTU...