Sunday, September 7, 2008

gabra "semalam"

semalam memang terasa "libang-libu" rasa hati, jenuh jugak dok pikir apalah masalah yang nak jadi... aku memang perati dan dapat rasakan, badan aku nih sixth-sense aku yg unik...di samping berbadan gempal ala gebu-gebu lagi perkasa badan aku ini terkadang meng"vibratate" seakan memberitahu ada benda nak jadi.

semalam ada 2 event utama,
  1. angah tembun nak balik korea...aku punyalah terimbang-timbang nak gi bangi nak ngantor dia ke KLIA.
  2. nak makan berbuka poser ngan kengkawan KONEG96. tapi sorang kawan kitaorang dah berubah...blah la!!!
takkan la pasal 2 event nih buat hati aku tak sodap raso!!! angah nak balik korea apa ada hal dah 2 tahun dia di sana. nih balik cuti jer...nak jumpo kenkawan koneg lagi la tak patut libang libu.. bukan ada sapa pun...budak2 yang sesama susah senang masa di U jer...ramai juga yg tak dapat join tapi bleh maap la sebab balik kampung, duduk jauh...yang sorang tu jer la...dah berubah

tapi sebelum asar smalam sis along sms bagitau "ayahcu sakit teruk di hospital" aku gelabah gila ayahcu memang tak sihat semenjak 2 menjak nih...buah pinggang!!! dan semalam amat buat aku gabra...aku takleh bayang kalau jadi apapa pada ayahcu....anak-anak ayahcu masih kecil...aku sendiri tak ready...

perjalanan ke hospital terasa begitu lama...terasa acid dalam perut naik ke dada...panas rasa dada...aku bukan bleh stress mulala rasa macam2. sepanjang perjalanan berdoa pada allah minta dijauh segala yang tak baik...sms daripada baina pula masuk "blood pressure ayah dah stabil tetapi dr takut pasal heart failure"...aku bungkam!! gabra lagi sekali!!! subahannallah...

call ayah..call maknyah...call maksu...call amir, akim....hmmm sapa lagi nak di call...aku pujuk hati supaya bersabar. amir plak sms "ayah cu dah sedor...dah bleh cakap" Alhamdulillah.. Sampai hospital terus ke kecemasan...ucu setia menunggu sebelah ayahcu...macam tu la kan kalau diselami rasa hati tiap pasangan macamana la agaknya rasa mereka...aku pegang kaki ayahcu, selawat shifa'...ayahcu buka mata...alhamdulillah...aku yakin dia OK...

lega rasa hati...gubra masih ada saki baki dalam jiwa...namun aku panjangkan doa...semoga allah memanjangkan usia ayahcu...semoga sihat seperti biasa.


2 comments:

saad said...

Macam Haram.. Aku pi Majlis melemang dan merendang Anak Tupai Adventure Team la.. Aku bukan macam orang tu yg nak pi bukak posa ngan awek pastu perangat member yg kena bukak posa sorang-sorang.. Aku yg bukak posa ngan kawan2 ni gak kena kutuk.

amieieda said...

hahahhaa...emosional nampak!!!!

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA
dari airmata , darah dan keringat melayu

LS8 SOKONG

LS8 SOKONG

RACIST dan perlu di BOIKOT

RACIST dan perlu di BOIKOT

FEEDJIT Live Traffic Feed

lihatlah DUNIA

amieiedaLUV

semalam...aku mengenalimu....
kemudian...aku terpaut padamu....
kelmarin...cinta ini bersatu....
dan KINI...aku terus menyayangimu...
dan ESOK...akan terus menyayangimu...
hingga AKHIR WAKTU...