Tuesday, April 21, 2009

"pariah" nation

teman baru selesai membaca blog tun mahathir, teman hairan bila puak wartawan terutama demer2 di eropah dan australia; susah hati bebenor bila mahathir "start engine" kereta "lamanya"...hey bro...lama tapi matang!!! lama tapi tahan karat!!!

tun baru panas engine, belum pun "memulakan" perjalanan, mereka sudah bertempik dan merapek... heheh mungkin ada sahabat mereka disini yang mula kepanasan...maklumlah "sahabat sepakatan" pun dah main tuju-tuju salah kepada "yang berkenaan"...itulah baru CAT namanya! mohon lebih CAT lagi tentang permasalahan yang berlaku di neger "origin of nasi kandaq!" err tak pasti pulak LGE makan nasi kandaq ka dak!!!

teman rasa cara terbaik supaya rakyat terutama penyokong mereka tak bg penumpuan pada krisis@kekusutan@kebobrokkan hmmm... atau mungkin jua boleh diguna pakai sbg kebodohan@kedunguan@kebahlolan mereka memilih calon TKM1...maka juak-juak politik sempit mengembeleng tenaga KUASA LUAR bagi menyerang PM ke 6 Malaysia yang sebenarnya dilantik rakyat...psstt bukan macam "kulop" tuh...sendiri angkat diri jadi PM!!! tak jadi pulak...but he got the numbers!!!! macam kata ayahanda tun...takkan la kebetulan pulak!!!

berbalik kepada topik blog teman...huhuhhu sorry bro...this is not the PARIAH nation...never. This land belong to the malay!!! belong to the malay ruler!!! pariah mana ada dalam negara nih...check with dato samy vello please...and ask him...is it true this is the PARIAH nation...huhhu... "dont play-play".

anyway keep it up nizar...lawan lagi duli tuanku...dah ditegur pun nizar tegur balik paduka seri...masih nak buborkan DUN, ajer giler. tahla yop, pandai sangat "kulop II" nih melawan...bior nasib diri je yang maratah diri dia...

"mahathirism" huhu.... PR pun idealoginya ANWARISME...kalaupun itu jadi pegangan apa lu org susah hati!!!! kata orang lagi mahathir letak mukhriz sebagai kesinambungan, ate LKS letak LGE tak ngaper...Kingkong Singh letak GoSingh tak ngaper...hehhehe NuarJUB letak Nurul Izzah pung tak ngaper!!! errr jadi ker kak wan jd calon penanti...hmmmm pimai pimai tang tu!!!

3 comments:

Sahabat-Gunung said...

"Anwar tipu rakyat lagi", demikian menurut Exco Pergerakan Pemuda UMNO Malaysia, Lokman Noor Adam ketika mengulas perletakan jawatan Mohammad Fairus Khairuddin sebagai Timbalan Ketua Menteri 1 Pulau Pinang dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN), Penanti.

Jelas beliau jika diteliti kepada kenyataan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim kira-kira seminggu yang lalu, Anwar dengan tegas menyatakan kerusi DUN Penanti yang berada di dalam Parlimen Permatang Pauh tidak akan dikosongkan sehingga pilihan raya umum ke-13.

Pembohongan ini kata beliau lagi menunjukkan Anwar bukan sahaja tidak ikhlas dan jujur kepada rakyat khususnya pengundi di Penanti malah membuktikan PKR kini sedang bergelut dalam kemelut dalaman yang besar.

"Anwar menipu kerana cuba menutup kepincangan yang sedang melanda parti tersebut terutama soal intergriti dan akauntabiliti pemimpinnya.

"Ini juga bukan pembohongan pertama dilakukan Anwar. Rakyat terutama penduduk di Penanti tidak seharusnya membiarkan diri mereka terus ditipu dengan pelbagai muslihat politik sempit Anwar semata-mata untuk menjayakan matlamat peribadinya",

GAP KEMBALI said...

BRO aku ada lagu khas untuk artikel kau nih..

diambil dari lagu QUEEN tajuk we are the champion..

moh nyanyi same2 yop..( TAPI SURUH NIZAR,NGEH,NGAR DLL LEAD )

1 2 3

we are the pariah my fren
we will fight it
till the end
we are the pariah
we are the pariah
no one nananana
coz are the pariahhhhhh

OF THE WORLDDDDDDDDDDD

amieieda said...

sahabat,

kata nuar kalau dia tipu "sila ludah"

GAP,

errr teman lagi suka kalau kata ganti nama "we" di tukor kepada "they".

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA
dari airmata , darah dan keringat melayu

LS8 SOKONG

LS8 SOKONG

RACIST dan perlu di BOIKOT

RACIST dan perlu di BOIKOT

FEEDJIT Live Traffic Feed

lihatlah DUNIA

amieiedaLUV

semalam...aku mengenalimu....
kemudian...aku terpaut padamu....
kelmarin...cinta ini bersatu....
dan KINI...aku terus menyayangimu...
dan ESOK...akan terus menyayangimu...
hingga AKHIR WAKTU...