Tuesday, February 17, 2009

saja nak buat dokumentasi


aku amik daripada wartasgrapat.blogspot.com

Malu Aku Malu!

IPOH, 28 Jan :- Saya mengucapkan terima kasih kepada ADUN Bota, Dato Nasaruddin yang membuat tindakan berani berubah kepada Pakatan Rakyat (PR), diharapkan dengan pengalaman beliau dapat membantu Kerajaan Perak. Demikian antara ucapan YAB Menteri Besar Perak, Ir. Muhammad Nizar jamaluddin dalam sidang akhbar selepas menerima kunjungan hormat ADUN Bota di pejabatnya di sini.
ooooo....mentang lompat ke komer berani berubah la yer....hehhehehe


Dalam sidang akhbar itu juga Dato Nasharuddin mengesahkan beliau telah menyerahkan borang keahlian PKR Ahad lepas dan menghantar surat keluar dari UMNO sehari sesudah itu.

Hadir sama ialah Speaker Kerajaan Negeri, V. Sivakumar, Exco Kerajaan Negeri, Hj. Mohd. Zainuddin Mond. Yusof dan Tai Sing Ng, Juga ADUN pakatan Rakyat, Khalil Idham Lim (Titi Serong), Abdul Yunus Jamahari (Kuala Kurau), Hj. Husin Din (Selingsing), Sum Cheok Ling (Bercham), Chan Mung kai (Simpang Pulai), Chang Lih kang (Teja), Keseven (Hutan Melintang), Pengerusi PKR Negeri Perak , Hj. Osman Abd. Rahman, Setiausaha Keadilan Perak , Anwar Zakaria , Ketua Wanita Keadilan Negeri, Fathmawaty Salim , Bekas Pengerusi Keadilan Negeri, hj. Ismail dan pegawai pejabat Menteri Besar yang lain.
ramai saksi tu yob!!!!

"Saya mengalu-alukan tindakan bijak ADUN Bota untuk sama-sama memajukan Negeri Perak, kita akan fokus untuk membangunkan Bota yang ramai bangsa Melayu, demikian juga peruntukan ADUN akan diberikan kepada beliau" Jelas Ir. Nizar dalam sidang akhbar tersebut.
aikkkk nampaknya mantan mb pun ultra malay.....wow...check this out!!!ada unsur sogokan wang!!!!rujuk yang nih---> demikian juga peruntukan ADUN akan diberikan kepada beliau

Menjawab soalan dari wartawan adakah perlu diadakan pilihaanraya kecil, Ir.Nizar menjelaskan mengikut peruntukan undang-undang ianya tidak perlu kerana Dato ' Nasaruddin tidak berhenti dari menjadi ADUN.
apa beeza dengan yang melompat keluar jadi bebas!!!!

Ir. Nizar mengatakan bahawa ramai yang bersetuju dengan tindakan ADUN Bota itu dan akan turun untuk memberi penjelasan. Menjawab soalan lain beliau menafikan dakwaan BN yang mengatakan tindakan Pakatan Rakyat menerima ADUN Bota adalah salah kerana Pakatan Rakyat sentiasa terbuka, dan itu adalah hak siapapun untuk membuat keputusan, dan saya harap jangan usik, ganggu dan kacau mereka untuk buat keputusan, tegas Ir. Nizar.

"Beliau masuk dengan tidak ada tawan, melainkan dengan niat suci dan pengorbanan yang tinggi" Jelas Ir. Nizar dan disahkan oleh Dato' Nasharuddin dengan katanya ringkas "tidak ada tawaran".
heheheh...pandai melawak kulop nih!

Selain itu apabila ditanya apakah pandangan beliau mengenai kemungkinan Tajol Rosli yang akan melepaskan jawatan sebagai Pengerusi UMNO negeri dan diganti oleh Najib, Ir. Mengatakan "sepatutnya letak jawatan lama dah, dan saya hormati apa saja keputusan beliau".
jilat balik la apa yang dah terhambur keluar daripada mulut miker yob nizar ooooiiii tapi teman udah hilang hormat pd miker...GILER KUASA!

Ditanya kepada ADUN Bota adakah dapat mengubah keputusan sebelum ini apabila Najib memegang jawatan sebagai Pengerusi UMNO negeri, dengan ringkas beliau menjawab"InsyaAllah tidak".
insyaallah tidak lama saya di sini!!!

Cina Islam.alhamdulillah

apa nak teman katakan...saja la bukan apa sg rapat nih kawasan teman memangkah keroteh undi....baguih! baguih!


yang nih pun dapat daripada sumber yang sama....hehehehhe
"Sepatutnya Tajol Rosli bertemu saya untuk menyerahkan tugas Menteri Besar itu sebaik sahaja kerajaan negeri Barisan Nasional (BN) tewas pada pilihan raya umum lepas," jelasnya.
Namun katanya, tindakan Tajol Rosli yang masih enggan menyerahkan tugas Menteri Besar secara rasmi boleh menggambarkan sikap beliau yang tidak bersifat lelaki budiman, ini jauh sekali berbeza dengan bekas Mentei Besar Selangor dan Kedah dan bekas Ketua Menteri Pulau Pinang.

"Sehingga sekarang Tajol Rosli masih belum menyerahkan tugas rasminya kepada saya, tindakan itu dianggap tidak 'gentlemen'.

"Tan Sri Dr Koh Tsu Koon, Dato' Seri Dr. Mohamad Khir Toyo dan Dato' Seri Mahdzir Khalid, semuanya bersalam dan serah tugas secara rasmi kepada penggantinya, tetapi sampai sekarang orang ramai tidak pernah tengok pun bekas Menteri Besar Perak bersalam dengan saya serah tugas, apa salahnya jumpa saya seperti bekas Menteri Besar lain," katanya lagi.

miker biler nak salam dengan YB Dr Zambry....hehehhe...dah nak masuk 10 hari tu yob

2 comments:

Islam Tanpa Sempadan said...

salam tuan blog.. saya ingin menjemput tuan sama2 menyertai jemaah bloggers pembela negara ( BPN )..


seronok baca posting2 tuan..

salam perjuangan..

amieiezam said...

insyaallah....saya juga mengikuti perkembangan BPN dan punya beberapa kenalan disana. saya juga pernah ke blog tuan...

salam perjuangan

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA
dari airmata , darah dan keringat melayu

LS8 SOKONG

LS8 SOKONG

RACIST dan perlu di BOIKOT

RACIST dan perlu di BOIKOT

FEEDJIT Live Traffic Feed

lihatlah DUNIA

amieiedaLUV

semalam...aku mengenalimu....
kemudian...aku terpaut padamu....
kelmarin...cinta ini bersatu....
dan KINI...aku terus menyayangimu...
dan ESOK...akan terus menyayangimu...
hingga AKHIR WAKTU...