Tuesday, May 31, 2011

seorang pengetua CINA tanya student "ur parent pariah ka?"

Kita semua sedia maklum cara Kit Siang membakar api kebencian terhadap guru-guru Melayu hingga menjejaskan keharmornian sesama kaum di negara ini.Rakyat negara ini tidak tahu betapa hipokrit dan rasisnya Kit Siang, beliau mendiamkan diri apabila kes seorang pengetua, Ng Tong Koang mengeluarkan kenyataan rasis berbunyi “Your parents PARIAH ka?” pada Isnin, 28 Februari 2011 semasa perhimpunan sekolah.

Perkara itu benar-benar mengguris perasaan pelajar India. Ia berlaku di Pulau Pinang, sebuah negara sosialis DAP yang Ketua Menterinya adalah anak kepada Kit Siang sendiri iaitu Lim Guan Eng.Kesemua pemimpin DAP mendiamkan diri sehingga sekarang tiada ada seorang pun Ahli Dewan Undangan negeri atau Ahli Parlimen pembangkang membuka mulut untuk membantah tindakan pengetua terbabit.

Pemimpin DAP seperti Guan Eng, Tony Pua, Teresa Kok, Jeff Oii, Ng Wei Aik, Chong Eng, Karpal Singh, Gobind Singh, M Kulasegaran dan pemimpin Hindraf, P Uthayakumar, S Jayathas dan P Ramesh langsung tidak membuka mulut mengenai isu terbabit.Mengapa kesemua mereka membisu? Melainkan jika yang membuat kenyataan rasis itu adalah Melayu, sudah pasti mereka akan membuat bising, berdemonstrasi dan membuat bantahan hinggalah kepada sidang akhbar.

Tetapi memandangkan pengetua terbabit adalah seorang bangsa Cina, Kit Siang sudah pasti tidak akan sama sekali membuka mulut, jauh sekali Guan Eng atau mana-mana pemimpin DAP tidak akan sesekali membuat apa-apa tindakan.Inilah sikap dwi-standard pemimpin DAP dan pakatan pembangkang.

- Debat Rakyat Edisi 4

saya kopi dan pes daripada perak today....

5 comments:

Anonymous said...

Hindraf paria tak dak sound pun

Mohd said...

Habislah!
Kaum India tidak akan mengundi DAP di PRU13 nanti.
India tidak mudah lupa ..........

amieiezam said...

kita tunggu la apa nak jadi....

JKKK Kota Sarang Semut said...

pemimpin BN bodoh...tak reti nk jaja isu!!!!

amieiezam said...

sabor JKKKK KSS

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA

SAYA SAYANG UTUSAN MALAYSIA
dari airmata , darah dan keringat melayu

LS8 SOKONG

LS8 SOKONG

RACIST dan perlu di BOIKOT

RACIST dan perlu di BOIKOT

FEEDJIT Live Traffic Feed

lihatlah DUNIA

amieiedaLUV

semalam...aku mengenalimu....
kemudian...aku terpaut padamu....
kelmarin...cinta ini bersatu....
dan KINI...aku terus menyayangimu...
dan ESOK...akan terus menyayangimu...
hingga AKHIR WAKTU...